Mark Knopfler 60 éves

2009.08.12. 10:00

Hatvan éve, 1949. augusztus 12-én született Mark Knopfler a skóciai Glasgow-ban. Édesanyja angol tanár, apja pedig magyar származású építész (Knöpfler), aki a zsidóüldözés elől menekült Miskolcról Nagy Britanniába. Nemsokkal később a család Newcastle-ba költözött, ahol Mark és öccse David felnevelkedett. Szülei bátorítására szenvedélyévé vált a zene és álmai a gitárok lettek.

A 70-es évek közepén a két testvér Londonban próbált szerencsét. Mark egy olyan bandában játszott, amelyik valahogy sikeressé vált a helyi kocsmákban: ez volt a Café Racers. David megosztotta lakását a Leicester-i basszusgitáros John Illsley-vel, akit gyorsan be is mutatott bátyjának. Ez volt a hosszú zenei társulásuk kezdőpontja. Mark pedig elhatározta, hogy David és John segítségével megalapítja saját zenekarukat, a Dire Straits. Új albuma, a Get Lucky szeptember 14-én jelenik meg.

Boldog születésnapot, Mark!

Az életrajz teljes egészében itt olvasható.


A bejegyzés trackback címe:

https://knopfler.blog.hu/api/trackback/id/tr191304545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása