[index.hu]

A Rolling Stone magazin minden idők 100 legjobb gitárosa közt az élbolyba sorolta Mark Knopflert, aki hetek óta hátproblémákkal küzd, de turnéja során csak a kísérőprogramokat kellett minden városban lemondania, hogy minél több ideje jusson piheni. Július 3-án szombaton még Bécsben ad koncertet, onnan érkezik július 4-én, vasárnap Budapestre. A színpadépítés reggel kezdődik az Arénában, és bár látványos technikai különlegességekre nem számíthatunk, hangtechnikában ez a turné a világ legmagasabb színvonalú produkciói közé tartozik a szervezők közleménye szerint.

A magyar származású sztárnak, akinek édesapja, Knöpfler Ervin 1939-ben, a magyarországi zsidótörvények hatására emigrált Nagy-Britanniába, nincsenek extra kívánságai, a zenekarral együtt helyi ételeket kértek; közös öltözőt használnak, amelyet csak kanapéval, állólámpákkal és 2-3 tükörrel kell berendezni. A budapesti előadás előtt várható kapunyitás 19 óra, nem lesz előzenekar, 20 órakor már Mark Knopfler lép színpadra 7 fős zenekarával, 2 órás koncertet adva.

A koncert alatt nem lesznek pirotechnikai elemek, de füstgépet néhány dalnál használnak. A szervezők szerint a művészt a legjobban a mobiltelefonok és vakuzás zavarja koncert közben, ezért közvetlenül az előadás előtt meg is fogják kérni az Aréna közönségét, hogy Mark Knopflerre és a zenekarra tekintettel az előadás alatt ne használják mobiltelefonjaikat és kameráikat; ráadásul az általános tapasztalat az, hogy ezek a tevékenységek a közönség nagy részét is bosszantja.


Szerző: attis

2 komment

Címkék: budapest sajtó

A bejegyzés trackback címe:

https://knopfler.blog.hu/api/trackback/id/tr652075046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doxi2 (törölt) 2010.07.05. 08:15:16

Vajon a rendezők miért nem emelik ki azt a néhány köcsögöt, aki a kérés ( felszólítás ) ellenére vakuzott. A koncerten kb. 4 barom fotózott vakuval, szinte folyamatosan, és senki sem törődött velük. MIÉRT?

attis · http://sting.blog.hu 2010.07.05. 09:21:51

@doxi2: Mert nagyobb bonyodalom lett volna ha még ezzel is foglalkoznak, szerintem... :-(
süti beállítások módosítása