Mark Knopfler: Get Lucky Tour

Budapest Sportaréna
2010. július 4., 20:00
Kapunyitás: 19:00

Mark Knopfler - gitárok, ének
Guy Fletcher - billentyűk
Danny Cummings - dobok
Richard Bennett - gitár
Glenn Worf - basszusgitár
John McCusker - hegedű, fuvola, stb.
Matt Rollings - zongora
Michael McGoldrick - fúvós hangszerek, sípok

A koncert hanganyaga itt vásárolható meg hivatalosan USB memórián (1GByte, 320kbps MP3). Az USB a koncert után a helyszínen is megvásárolható, a ráadás pedig az internetről letölthető a vásárlók számára.

A Frankfurti koncert hanganyagának leírása, az adathordózó képei itt. Az USB található flash-lejátszó pedig így néz ki:


[muvesz-vilag.hu] Ha látványban nem is számíthatunk különlegességekre, jó tudni, hogy hangtechnikában ez a turné a világ legszínvonalasabb produkciói közé tartozik. Pirotechnikai elemek nem lesznek, de füstgépet bevetnek majd. A felszerelést négy kamion és két busz szállítja városról városra, 45 magyar segíti majd a stáb munkáját, hogy délutánra minden kész legyen – Knopfler valamennyi helyszínen maga végzi a hangbeállást.

A 61 esztendős, magyar származású sztárnak nincsenek különleges kívánságai a színfalak mögött sem, a zenekarral együtt helyi ételeket kértek; közös öltözőt használnak, amelyet kanapéval, állólámpákkal és két-három tükörrel kell berendezni.

A most zajló The Get Lucky Tour című turnéján a tavaly szeptemberben megjelent hatodik szólóalbuma, a Get Lucky dalait mutatja be. A The Get Lucky Tour európai szakasza 20 országban 60 koncertet jelent. Az új album 11 dalán keresztül megismerhetjük az énekes gyökereit, amelyekből zenéje táplálkozik – különösen a címadó dal árul el sokat.

A budapesti koncert előtt várhatóan 19 órakor lesz a kapunyitás. Előzenekar nincs, 20 órakor Mark Knopfler kezd héttagú zenekarával, s két órás műsort ad.

Üveget vagy palackot nem lehet bevinni, tilos a videokamerák, és professzionális fényképezőgépek használata. Knopflert zavarja a mobiltelefon és a vakuzás. Közvetlenül az előadás előtt megkérik a közönséget, hogy tekintsenek el használatuktól.


A bejegyzés trackback címe:

https://knopfler.blog.hu/api/trackback/id/tr322126844

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása