Szving szultánok - Végszükségből világsiker

A Dire Straits története

Aposztróf kiadó

Könyvbemutató: 2011. október 20., 17:00

Platán Könyvtár, Budapest III. kerület, Arató Emil tér 1
(bejárat a Kadosa utca felől)

Mark Knopfler, a Dire Straits együttes vezetője 1995-ben hivatalosan bejelentette a zenekar megszűnését. Dalaik azonban a mai napig nagyon sokat jelentenek rajongóiknak, a zenekart kedvelő millióknak.
A világ számos országában, így hazánkban is, megszámlálhatatlanul sok cikk, interjú jelent meg az együttesről, de a rockzenét imádó szerző mégis szükségét érezte, hogy szülessen egy könyv erről a nagyszerű brit zenekarról, amelynek pályafutása mérföldkő az angolszász rockzene történetében. A Knopfler-testvérek magyar származása plusz indok a hazai megjelenésre, hiszen édesapjuk szülővárosa Miskolc.
A könyv szerzője igyekezett a Dire Straits történetének legjelentősebb állomásait érinteni, de talán annál is lényegesebb, hogy megpróbálta azokat a gondolatokat, érzéseket papírra vetni, melyeket a zenekar zseniális, de mégis nagyon emberi muzsikája inspirált. A dalszövegek hűen tükrözik Mark Knopfler zenei zsenijét, különcködését, de ugyanakkor rajtuk keresztül megismerhetünk egy másik Mark Knopflert, aki befelé forduló, sokszor kritikus és rendkívül érzékeny a világ rezdüléseire.


Szerző: attis

Szólj hozzá!

Címkék: könyv

A bejegyzés trackback címe:

https://knopfler.blog.hu/api/trackback/id/tr943316323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása